NY BLOGG

Nu har det äntligen blivit dags. Jag har dragit upp mina bopålar från blogg.se och skaffat en ny blogg på wordpress.com. Tack alla snälla som har läst min blogg genom åren. Vill ni fortsätta följa mig är min nya adress:

kattensvarld.wordpress.com

Kram//Katarina!

ABBA

Jag är i en riktig Abba-period just nu, älskar deras låtar. Just nu lyssnar jag mest på Ring ring och The winner takes it all.




CANTERBURY TALES


Geoffrey Chaucer
Canterbury Tales – A retelling by Peter Ackroyd
Peguin Classics

På väg till katedralen i Canterbury träffas 29 pilgrimer på ett värdshus. De bestämmer sig för att slå följe den sista biten. För att underhålla sig själva bestämmer de sig för att alla berätta minst en berättelse var. Det blir historier om kärlek, otrohet, mod, list och rivalitet, den ena berättelsen värre än den andra.

Boken är skriven ur författarens perspektiv, han är själv en av pilgrimerna. Chaucer börjar med att ge oss en beskrivning av alla övriga i sällskapet innan historieberättandet börjar. Vid ett par tillfällen, i början och i slutet, delger Chaucer oss sina egna tankar vilka visar på att han är en väldigt religiös man. Att vara djupt religiös var inget ovanligt under den tid boken skrevs, under 1300-talet.

Canterbury Tales liknar på många sätt Boccaccios verk Decamerone, vilket tyder på att Chaucer själv varit i Italien och förmodligen fått inspiration från italienska författare. I Decamerone flyr tio män och kvinnor från pestens Florens ut på landsbygden. För att underhålla sig själva berättar de en historia var.

Canterbury Tales
räknas idag som ett av den engelska litteraturens viktigaste verk. Den ses som en milstolpe i utvecklingen, den är det första exemplaret av skönlitteratur på rimmad vers.


EN KVÄLL PÅ STAN

Igår var jag ju som sagt med min lilla basgrupp i Stockholm. Vi hade en väldigt trevlig kväll, det var middag på Vapiano följt av Åhléns och Café 60 innan vi begav oss dit vi faktiskt skulle, till tv4-huset och Kvällsöppet med Ekdal.

Vi var där med basgruppen egentligen för att studera debatten ur ett retoriskt perspektiv, men man rycktes verkligen med av talarna. Som tur är finns det ju Play tänkte jag och ägnade timmen mest åt att bara lyssna på vad de sa. Först ut var Anders Borg och Tommy Waidelich som möttes i en debatt om den ekonomiska situationen i Sverige idag, sådär precis efter att Borg lämnat in vårbudgeten. Det märktes verkligen vem som var herre på täppan, i verkligheten mer än nånsin. Borg svepte ju runt med Waidelich som jag vet inte vad, men grymmast var ändå Ekdal själv - han lekte ju med båda som han ville. Tyckte nog ändå att även om båda fick fram bra argument så var det Borg som vann debatten.

Efter Borg och Waidelich var det dags för en debatt om huruvida homosexuella skulle få skänka blod eller inte, idag är det ju förbjudet. Den debatten hade jag verkligen höga förväntningar på, jag är relativt engagerad i hbt-frågor och tycker att det är rent ut sagt korkat att vanliga människor inte ska få göra allt som alla andra får. Tyvärr sjönk debatten ganska platt, den ena deltagaren stod mest bara och gnällde medan hans motståndare leverade argument efter argument....lite besviken blev man!

Här är en urusel bild på mig men den bästa som togs under kvällen. Efter nästan två år med kameran har jag fortfarande inte listat ut hur man ska ställa in blixten.

KVÄLLSÖPPET MED EKDAL

Imorgon har jag en jättekul kväll planerad! Först ska jag och basgruppen träffas för middag och snack på Vapiano, det var hur länge sen som helst sen jag var där. Efter middagen ska vi bege oss till Gärdet och tv-huset för att vara med på inspelningen av Kvällsöppet med Ekdal, vi ska sitta i publiken. Vår grupp har nämligen fått det bästa grupparbetet, att närvara vid en tv-sänd debatt eller liknande!

Jag har försökt titta lite efter vilket/vilka ämnen som kommer tas upp och vilka gäster som kommer att vara där men än så länge har jag inte hittat något. Lovar dock att rapportera om allt som händer! Nu blir det Simpsons;)

**Uppdatering**, här är vad programmet kommer att handla om!
Svenskt debattprogram från 2011. Avsnitt 13 av 13. Finansminister Anders Borg och Socialdemokraternas nye ekonomiskpolitiske talesman Tommy Waidelich möts i en debatt. Dessutom diskuteras varför homosexuella inte får ge blod. Är det diskrimineringen eller en nödvändig åtgärd för att undvika risken för smitta?

BORN THIS WAY

Jag har verkligen fastnat för Gagas låt Born this way de senaste veckorna. Det är den sortens låt som verkligen "grows on you", man måste höra den ett antal gånger men sen älskar man den. Såg förresten på Aftonbladet att videon har blivit lite av en snackis, det finns tydligen bland annat massa gömda hyllningar till andra popstjärnor, kul.


LEXINGTON

Jag och Becka har spenderat dagen på stan med att söka sommarjobb, och förstås shoppa. Fick med mig en kjol och en mugg hem, måste visa muggen för den är så fin:


Blå- och vitrandig mugg från Lexington, finns även i röd och vit samt beige och vit(jag vill ha alla)

Köpte muggen inne på Lexington i Pubhuset


LOOKI LOOKI

...vad jag råkade få med mig hem igår, två nya filmer:


Troja och Dum och Dummare.

Roligt va! Nej, inte särskilt, men roligare än så blir det inte idag. Det ni ser bakom på datorskärmen är min uppsats som ska in ikväll, så jag har fullt upp. Om ett par timmar kommer dessutom mamma hem från Florens, så det blir nog inte mycket dator ikväll. Skönt det förresten, ibland känns det som att man alltid är låst framför skärmen. Ikväll byter vi ut datorns sken mot tvns!!


Såhär vill jag gifta mig


Nya Facebook

Har ni märkt vad de har gjort med facebook?!?! Är det bara jag som är arg? Varför, VARFÖR, har de tagit bort att de chattfönster man haft uppe försvinner varje gång man stänger av? Det var ju typ världens bästa funktion, jag pratar alltid med typ samma 4 personer och då kunde jag ju se när de var inne. Nu ska man hålla på och trixa med chattfunktionen, orkar inte....

På den ljusa sidan fick jag en väldigt bra nyhet idag, fick veta något som gjorde mig väldigt glad! Ska nog inte avslöja något än, vi får se imorgon(*hinthint*gå in på min blogg varje dag*hinthint*) Såg förresten att mitt besökarantal tre-dubblades några dagar i slutet av mars..några som gått vilse? ;)

Vad säger ni förresten om det här? Skulle duga som sommarjobb va?

http://www.arbetsformedlingen.se/4.1799db4911df80d2fa9800024.html?id=1877506

RSS 2.0
Test