Cementträdgården

Idag blir det nästan bara plugg! Jag har något kapitel till samt ett par tal kvar att läsa, plus en hel del orddefinitioner.

Just nu sitter jag och snickrar på en bokrecension till Ian McEwans Cementträdgården. Den handlar om fyra barn, Julie, Jack, Sue och Tom, i England vars mamma dör i sängen. De begraver henne i cement i källaren av rädsla för att bli splittrade om nyheten om moderns död kommer ut. Utan föräldrar och utan någon vuxen som kan berätta vad som är rätt och fel utvecklas alla barnen utom möjligtvis Sue på ett väldigt skrämmande sätt. Boken är visserligen väldigt intressant men, får jag väl erkänna, inte alls något jag skulle läst frivilligt. Bokrecensionen är iallafall till en kurs i retoriken, den ska vara inne på måndag så jag har några dagar på mig.

Förrutom plugg så har jag även hunnit med en härlig promenad med hunden, Svea. Det är skönt att vara ute och röra på sig, särskilt en fin dag som det här. Älskar hösten, särskilt nu när det är klar och kylig luft, solsken och löv som börjar tappa färgen. Och mörka kvällar när man kan kura ihop sig med en kopp te och en mysig bok eller film.

Minuten

Ska strax börja göra mig iordning för ikväll, jag plus Tori och Sara ska på inspelning av SVTs nya program minuten. Har sett lite reklam för det och det verkar ganska kul så kommer nog försöka kolla någon gång på det i höst. Programledare är Peter Settman så bara det blir ju toknice!

Förövrigt saknar jag just nu en viss person så mycket att jag håller på att dö. Känns som jag har ett stort hål i magen som bara kan fyllas av dig...


Ny tröja

Svängde förbi några affärer på väg till tåget idag och fick med mig två par leggings och en tröja. Här kommer en bild på tröjan:



Den är jättemysig och går precis under rumpan.

Leggingsen däremot får ni inte se, det ena paret har jag på mig och det andra paret...ja, när jag kom hem upptäckte jag att de hade ett hål i rumpan... Det är därför man provar i affären!;)

Skansen

I söndags var jag och Erik på Skansen eftersom det var höstmarknad. Vi gick och kollade på allt som såldes i de små stånden, det var jättemysigt. Blev riktigt sugen på en stor stickad tröja att mysa i men jag vet att det märket säljs på andra affärer så tänkte att jag skulle vänta. Till lunch åt vi supergod strömming med potatis och lingon, mums!

Efter lunchen tävlade vi i porslinskrossning, man fick tre bollar var. Kan säga att en av oss satte två och den andra satte noll så kan vi lämna det där... Men det var jättekul! Sedan blev det såklart en sväng förbi djuren och glasblåseriet där vi träffade familjen Gawell. Dom var där och umgicks hela familjen eftersom att Frida flyttar till Malta idag...


En lagom snygg bild på mig...


...men en jättefin bild på min älskling<3


Torsdag

Oj nu är man slut! Vi har seriöst suttit i tio timmar med basgruppen och jobbat med redovisningen till imorgon. Jag är så borta att om jag ens kommer ihåg ett skvatt av vad jag ska imorgon blir jag imponerad. Nu är jag hemma hos Lovisa och chillar. Hon är ute på Stocken(Stockholms nation) med några kompisar men jag orkade inte.

Imorgon blir det också fullt upp, seminarium med redovisning, föreläsning och basgrupp och sen på kvällen kommer Erik:D Vi ska ut och dricka öl med Max som är hemma äver helgen från Åland.

Omelett

Idag gjorde jag min livs första egna omelett! Det var lätt som en omelett;) Och supergod blev den. Hade i lite tomat, skinka och ost så ganska basic. Önskade verkligen att jag hade min kamera så jag hade kunnat fota den åt er men den jäkeln är fortfarande borta!

Efter omelettlunchen träffade jag Maria på Tindras, det var alldeles för länge sen vi träffades så det blev mycket prat om vad som har hänt. Den lyxpinglan åker till Gran Canaria nästa vecka, vad skulle jag inte ge för att få följa med? Sol, bad och lugn är vad jag längtar mest efter nu. Maria hade även en ganska stor nyhet men vet inte om jag ska avslöja den här, hon kanske vill säga det själv till vissa läsare..

Filmen igår

Filmen jag och Victoria såg igår, Wall Street 2, var faktiskt bättre än vad jag hade trott. För att sammanfatta den så kort som möjligt så blir två män(framtida svärson/svärfar) blåsta av samma kille och bestämmen sig för att hämnas. Jag får väl erkänna att det inte var min typ av film, jag gillar mest komedier och en och annan "äventyrsfilme" som Harry Potter och Sagan om ringen men jag gillade den här filmen ändå. Stort tack till Nordea som bjöd!

Wall Street 2

Ikväll ska jag och Victoria på förhandsvisning av Wall Street 2. Känns egentligen inte alls som min slags film men Tori kunde inte motstå gratis popcorn och läsk;) Har kollat upp lite om filmen, den verkar handla om en börsmäklare som suttit i fänglese men nu är tillbaka på Wall Street. Den har fått ganska bra recensioner men vi får väl se vad jag tycker.


Bild ur filmen


Kameran borta

Min kamera är borta:( När jag hade pluggat klart och skulle fota mina nya kläder hittade jag inte min kamera. Det slutade med att jag städade igenom hela mitt sovrum och det stora rummet på övervåningen men utan resultat. Eller, helt utan resultat var det ju inte, nu glänser båda rummen som tusan. Blir perfekt till när mamma kommer hem i eftermiddag så hon ser vilken duktig dotter hon har.

Hittade förresten en jättemysig spellista jag lyssnar på just nu på en blogg: http://open.spotify.com/user/linnealofquist/playlist/0c8xHZdYTcF0pm9YIHmjKP

Den kommer från bloggen Sweetnothing, en cool blogg en klasskompis tipsade mig om.


Min lediga dag

Idag började jag dagen med en riktig sovmorgon, jag sov till elva och det var så skönt! Nu är jag för första gången på säkert en vecka helt pigg och utvilad. Sedan blev det Kvarteret Skatan I Nöd Och Lust, jag har redan sett det ett antal gånger men man tröttnar aldrig på dem! Idag har jag inget inplanerat utom förmodligen bio ikväll, och så har jag en del att plugga. Jag och min grupp har redovisning på fredag, tills dess ska jag skriva ett par små texter och läsa lite kurslitteratur.

Jag har märkt sen jag började plugga att det fungerar ganska bra för mig att koncentrera mig i typ en halvtimme-timme, och sen tar jag rast. Nu till exempel tänkte jag ägna en halvtimme åt att skriva bakgrund till talet vi ska redovisa. Sedan kan jag göra vad jag vill och då tänkte jag lägga upp lite bilder på några nya kläder jag köpte igår. Och så ska jag berätta om Smålands kör!


Valdags

Idag är det alltså 19 september och valdags! Jag ska åka och rösta med mamma och Becka nu innan jobbet. Första gången för både mig och Becka så det är lite spännande. Jag bestämde igår kväll äntligen vad jag ska rösta på, det har stått mellan två partier ett tag.

Det är oerhört viktigt att rösta, särskilt i det här valet med SD så nära att komma in. Varje röst på vilket annat parti som helst är en röst mot SD! Jag förstår helt ärligt inte hur någon vettig människa kan rösta på dem.. Men det ska bli spännande att se ikväll hur det går, vilket block det blir och om de(hoppas!) får sån majoritet att vi inte ens behöver bekymra oss om ifall SD kan få en vågmästarroll.

Snart dags för te

Vi kom hem igen från pappa för en knapp timme sen så nu är det plugg som gäller igen. Jag skriver ett svar på en annons om rumuthyrning som skoluppgift, man ska skriva en text där man argumenterar för att man är bra men det är svårt utan att det blir för känslosamt och "tyck synd om mig"(vilket det inte får bli!). Jag har lyckats knåpa ner två utkast som jag snart ska gå och läsa för familjen men först blir det en kopp te.


Middag hos pappa

Idag har jag jobbat på mcdonalds och gud vad kul det var! Bästa var förstås att Malin A var där och hjälpte mig men det var också kul att träffa alla andra och känna att man gör ett bra jobb. Lite läskigt dock eftersom chefens chef kom och inspekterade och jag var lite ringrostig...

Måste berätta om igår också! Gasquen var hur kul och mysig som helst. Det började med att alla nationer fick lyssna på tal i universitetshuset som är jättefint, typ grekiska statyer och takmålningar mm. Efter det gick vi tillbaka till nationen och drack drink och åt ostkaka(mums!) innan vi gick över till Göteborgs nation för vår gemensamma middag. Självklart var det bordsplacering och min bordskavaljer visste minsann vad han gjorde! Sköt in stolen åt mig, köpte punchbiljett, man kände sig verkligt bortskämd. Alla andra jag satt med var också jättetrevliga så kvällen var lyckad får man minst sagt säga. Dock åkte jag hem med sista tåget eftersom att Becka hade kommit och jag skulle jobba idag så jag missade efterfesten.

Nu ska jag och systrarna snart till pappa på middag, tar med datorn dit för att plugga men kanske hinner blogga lite mer också.

Godmorgon

Godmorgon alla solstrålar som läser min blogg.

Värst vad ni har ökat i antal förresten, nästan fydubblats på ett par dagar. Men det är nog för att jag la upp en länk på fb. Smart drag.

Idag ska jag skriva min ethosargumentation, en text som ska vara trovärdig helt enkelt bara för att den som skriver den är så bra. Jag har inte kommit så långt får jag väl erkänna men vid elva ska den vara nästan klar om jag ska hinna göra mig iordning innan jag åker till Uppsala. Sen resten av helgen är det så mycket roligt att jag inte riktigt har tid att tänka på sånt.

Jag funderar förresten lite på vilken klänning jag ska ha ikväll på gasquen. Eftersom det är min första vill man ju inte komma varken för uppklädd eller för nerklädd. Det står mellan två klänningar iallafall, en svart "fin" och en vit ganska enkel. Om jag hinner kan jag ju prova dem och lägga upp bilder här men annars tar jag med båda till Lovisa så får hon bestämma.

Regn idag

Meerghh jag gillar inte skype! Varför kopplas det ner? Vad är meningen med att bara kunna ha 5 minuterssamtal? Är det jag? Har jag gjort nåt fel? Snälla skype-guden, låt mig ha ett samtal som varar mer än 5 minuter med min pojkvän.

Hemma igen

Så var man hemma i Stockholm igen då. Jag har haft det hur bra och härligt som helst nere i Halmstad med min kille så det känns väl inte jättekul att åka hem...men så är det. Nu har jag en hel del att plugga ikapp igen, sen imorgon är det seminarium och på fredag är det reccegasque! Och resten av helgen flyter bara på, jag har massor att göra.

Nu närmast är det dock uppackning, himym och Gustav III:s tal som gäller, samt mysa med mamma, Tori och Svea!

100913

Nu sitter jag här vid Eriks skrivbord och försöker plugga medan han är i skolan men det går väl halvbra... Vi håller på med loggbok från basgruppsmötet och det är ett par saker som jag inte riktigt klurat ut vad de betyder än. För att få lite omväxling läser jag en gammal bok, Ja se, Lotta, men tyvärr är den så rolig och plugget så tråkigt att den snart är slut.

Annars har jag det bra här i Halmstad. Blir bortskämd med massa mys, kyssar och mat och vill inte åka hem. Men som tur är så är det ett par dar kvar innan det är dags.

Mitt på dagen..

..är det inte längre men det känns nästan så. Jag sitter här i skolbiblioteket och myser med spotify i hörlurarna, vi blev klara med lektionen för en halvtimme sen. Hehe jag kände riktigt hur läraren nästan tyckte jag var jobbig ett tag som hade åsikter på allt och allas texter men så är det! Dessutom var det nästan ingen annan som pratade, då kunde väl lika gärna jag få säga lite? Jag fick iaf ganska bra kommentarer på min text, den var väldigt väluppbyggd och snyggt skriven och allt sånt. Enda dåliga var lite slutet men det får man vara nöjd med. Det är bara att ta med sig kritiken till nästa uppgift och visa att man har växt.

Nu känner jag mest för att gå och shoppa upp alla mina pengar, men förutom att det vore väldigt dumt skulle det också vara väldigt jobbigt. Om en timme ska jag till Lovisa och det tar säkert en halvtimme enkel väg till affärerna och jag måste släpa på min resväska som känns onödigt tung. Blä. Sätter på HIMYM istället eller ska jag plugga?

Jag sjunger falskt men jag sjunger ändå

Håller precis på att packa ner det sista för min resa och tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg för er som gillar att läsa sånt(ni vet vilka ni är). Om en och en halv timme åker jag till Uppsala för en lektion, vi ska analysera varandras texter. Jag hatar sånt, jag hittar bara massa fel i alla andras men det vill jag inte säga.. Särskilt som min egen är långt ifrån perfekt! Iaf, efter skolan traskar jag hem till Lovisa och slänger på mig en klänning för sen är det mottagning på Smålands! Vet inte hur uppklädd man ska vara men jag kör på en långklänning och lite silversmycken hade jag tänkt, då kan det inte bli så fel.

Eftersom att nån smart person har hittat på att det sista tåget till Stockholm ska gå typ elva sover jag hos Lovisa men sen imorgon bär det av hela vägen till Halmstad!

Nu ska jag packa det sista och laga lite lunch medan jag rör på höfterna till lite pep-musik!


Uppsala

Hej bloggen.

Idag åkte jag till Uppsala för att gå på en föreläsning där dom bara sa sånt jag redan kunde. Enda fördelen var att jag fick träffa Lovisa, tänkte jag för mig själv när jag åkte hemmåt igen. När jag kom till Ropsten träffade jag även Helena och Todd, två till fördelar helt plötsligt.

Dynamite



Festligaste låten just nu enligt mig! Det rycker i hela kroppen när den börjar, jag vill upp på dansgolvet och skaka hela kroppen!

När du inte ser på

Nu börjar man ju verkligen komma in i det här med att plugga! Jag har alla böcker utom en och än så länge har jag lyckats läsa det som skas till föreläsningar. Det enda som fortfarande verkligen är segt är att pendla...Väskorna väger ju ett ton, och så tar det sån tid. Minst tre timmar om dagen går åt bara för att åka fram och tillbaka.

Idag behöver jag nog dock inte ha med allt, vi ska bara ha basgruppsmöte. Efter det blir det Smålands pluggfika som igår, fast med Lovisa också. Och ikväll är det pubrunda med Smålands! Det ska verkligen bli kul. Jag räknar med att det blir ganska sent så sover hos Lovisa, kul:D

Nu ska jag skriva lite på en text som ska in på tisdag och börja göra mig iordning!

RSS 2.0
Test