Vårkänslor

Var ute och joggade/powerwalkade tidigare idag och det var så skönt. Jag måste verkligen vara världens lataste person, jag köpte friskiskort i januari(?) och har gått 3 gånger.... Så att få igång träningen är det verkligen dags för. Nu är det bara så fint ute, så då blir det ju mest jogga m.m. - friskiskortet får fortsätta vila ett tag till.
Appropå träning och sånt, måste jag bara säga att det är så skönt att ha blivit lite äldre eller hur man nu ska säga. I tonåren var det alltid så himla mycket hets kring mat, träning, banting, vikt m.m. Nu har jag insett att det spelar ingen roll. Det som betyder nåt är att jag mår bra, då blir jag vacker på både insidan och utsidan. Det betyder att det är bra att röra på sig ett par gånger i veckan för att hålla sig frisk, och att man får unna sig nåt gott när man vill. I mitt fall varje dag. Oavsett är jag vacker.

English Shop

Här är ett par bilder på några saker jag köpte när jag och Maria var på stan i onsdags. The English Shop ligger på Söder och är vad jag vet det enda stället i Stockholm där man kan köpa Jelly Beans i lösvikt, Yorkie-choklad, Jello och alla andra engelska mumsigheter.


Marshmallow fluff, smält marshmallow som man kan äta som den är eller baka med.


Reese's Peanut Butter Cups, jordnötssmör täckt av choklad.

Jag som är en riktig sötsaksmänniska tycker att det är jättekul att hitta nya favoriter när jag är utomlands, mitt absoluta favoritgodis kommer från U.S.A. och heter Red Vines, röda vingummistänger!


Post-tentasjuk?

Tentan i tisdags gick bra, vi får inte tillbaka den på ett bra tag men det kändes som att jag kunde den. I tisdags kväll bestämde jag mig för att släppa allt vad tenta och plugg heter och ta det lugnt, och som på beställning kom förstås - en förkylning! Kanske borde jag ha låtit det stoppa mig, och varit hemma ett par dagar, men hur kan man säga nej när kompis, pojkvän och syster alla kommer hem samma helg? Resultat: Jag har ingen röst kvar. Om jag viskar kan jag prata men annars inte:( Väldigt typiskt med tanke på att jag ska åka till Halmstad med Erik imorgon..nu får vi väl se hur det blir med det. 

Bloggen har blivit lite lidande av mitt fullspäckade schema och min förkylning, men ska försöka ta tag i det nu iaf.

TENTAÅNGEST!!!

AAHH imorgon är tentan! Jag mår verkligen dåligt, press är väl inte min grej...Hela tanken på att man bara får en chans är ju hemsk, jag vet att jag kan allt vi har lärt oss men tänk om jag skriver fel? Jag kan verkligen inte längta mer tills tentan är över, särskilt som jag och Maria ska hänga på onsdag och Erik kommer på torsdag.

Ikväll ska jag hem till Lovisa, jag får sova hos henne i Uppsala eftersom min tenta börjar så tidigt imorgon. Jag vill tänka på allt annat än retorik ikväll så förhoppningsvis blir det massa tjejsnack!

Melodifestivalen

Såg ni på melodifestivalen igår? Det gjorde jag. Jag har dock inte följt hela turnén, utan bara sett små delar så det var första gången jag hörde många av låtarna. Jag hejade på Danny, hans låt var helt klart bäst. Visst, lite töntig men man ville ju verkligen festa och dansa när den spelades.

Dock var det ju Eric Saade som vann, och han var väl också en värdig vinnare. Deras låtar var ju faktiskt väldigt lika, även om Saade verkade vända sig till en yngre publik. Fast egentligen spelar det ju ingen roll vem som vinner, vi kommer ju ändå aldrig särskilt långt i Eurovision. Och det är väl lika bra egentligen, tänk om SVT skulle producera hela grejen...


Tentaplugg

Åh det är så härligt, jag börjar äntligen se ett slut på mitt tentaplugg! Jag har hunnit sammanfatta nästan allt, har lite kvar och sen ska jag titta på lite analysfrågor. Tentan är på tisdag och jag känner mig riktigt laddad. Jag ska sätta den här tentan och det kommer gå så bra, positiv målbild!

Idag blir det alltså lite mer tentaplugg och så ska jag hinna in till centrum en sväng. Hoppas på att Maria följer med så det blir lite roligare, då kan vi fika också. Annars är det kurslitteratur jag letar efter, jag vill inte köpa en bok för 800 kronor. Det kommer verkligen svida i plånboken om jag måste köpa den så nu sätter jag mitt hopp till biblioteket. Ansiktsrengöring ska jag också ha, är inte helt nöjd med den jag har nu. Jag har fått jättedålig hy, trots att jag har varit jätteduktigt med rengöringen. Siktar på Vichy, har använt deras rengöring förut och varit jättenöjd. Kanske tar en sväng in på H&M också, fick en värdecheck som jag måste spendera!


Världens sötaste gris



Jag hittade världens sötaste gris på en annan blogg! Den är så liten och man vill bara ta upp den och gosa med den hela dagen.


110304

Hejhejhallå! Har visst lyckats börja min uppryckning av bloggen med en mindre bloggpaus...inte bra! Jag får försvara mig själv med att jag har haft mycket plugg, blev klar med en kurs igår och har en tenta snart, samt att både Tori och Becka faktiskt precis har kommit hem. Det känns så himla tråkigt att sätta sig själv och fixa med nåt istället för att vara med mina systrar nu när de båda är hemma. Hoppas ni förstår och förlåter. Kul förresten med lite höjt besökarantal, sånt gör en bloggare glad. Jag får skriva något intressant imorgon, då ska jag förresten jobba också!

Godnatt

Ojoj, idag blev det ingen bloggning! Hade fullt upp imorse med förberedelser för mitt tal som jag höll idag, och när jag kom hem var jag ju tvungen att fira att det är över med pizza, nytt Wii-spel och Indiana Jones;) Nu är det snart dags att sova, ska prata lite med Erik och kanske boka lite biljetter... Vi hörs imorgon istället!

110302

Fick mitt schema imför resten av våren idag och blev jätteglad! Det visade sig att jag får sommarlov redan 30 maj, så skönt. Förhoppningsvis betyder det att jag kan börja sommarjobba lite tidigare, eller så kanske det får bli nån liten semester;) Dessutom har jag två veckors påsklov i april då jag tänker försöka boka en intensivkurs för körkort...

Får onda ögat just nu...

....av Svea, trots att vi just kommit hem från en eftermiddagspromenad. Hon har varit otroligt sällskapssjuk hela dagen och jag hoppades att en promenad skulle göra henne så trött att hon gick och la sig en stund. Än så länge har vi inte uppnåt något resultat;)

Plugget har äntligen börjat gå framåt, jag har läst de flesta av de texter som ska läsas till imorgon. Även talet börjar komma samman, det är väl ungefär halvklart. Jag tänker testa att extemporera på torsdag(retorisk term, betyder att man memorerar vissa delar av sitt tal, plus argument, men att man improviserar resten) för det känns som en omöjlighet att skriva ett tal ord för ord som ska räcka i 10-15 minuter. Det blir första gången jag extemporerar men vår supersnälla lärare, Anna, säger att vi ska se klassen som en "övningspublik" inför framtiden, alltså en publik som man får göra bort sig för.


Mulberry



Sitter och försöker skriva mitt tal men det går sådär, drömmer mig bort till min drömväska istället. Den här väskan, Mulberry Bayswater, ska bli min en dag. Nån gång när jag tjänar massor av pengar ska jag köpa den. Eller möjligtvis i sommar, om jag och Erik åker till England, hehe.

Men så länge måste jag skriva tal. Det står helt stilla i huvudet, jag får inte ut ett ord, men talet ska levereras om två dagar så det är väl bara att sätta igång...

RSS 2.0
Test