King's speech

Det är väl ingen som har missat att Oscarsgalan gick igår kväll, och såhär dags har väl de flesta hunnit se vilka som vann. Jag sov igenom hela galan, att sitta uppe hela natten är bara kul om man gör det med kompisar(vilket man inte får göra när man är sjuk...) men idag såg jag att min favorit, King's speech, hade vunnit hela fyra priser! Bästa film, bästa regi och bästa manus, och dessutom bästa manliga huvudroll till Colin Firth. Jag såg filmen för några veckor sen med Erik och vi tyckte båda att den var helt otroligt bra. Både Firth och Helena Bonham Carter som spelade hans fru var så duktiga, de lyckades fånga in hela publiken. Jag håller ju på och läser retorik nu så det är väl kanske delvis därför jag har fastnat för filmen, det var så mycket jag kände igen. Alla övningar Firth får göra för att lära sig tala har ju vi också gått igenom, vi har också hållt på med sångövningar och övat på att utnyttja rummet.


Ny bloggdesign

Sådär, då var jag nästan klar med nya utseendet på bloggen! Jag hade som vanligt ingen plan när jag började men jag kände att det var dags för omväxling. Headern(bilden längst upp) är jag inte nöjd med men annars känns det ganska bra. Vad tycker ni? Kom gärna med synpunkter om ni har några(ja, det gäller alla er som jag vet läser min blogg men som tycker att ni är för coola för att kommentera);)

Måndag morgon

Vaknade för en halvtimme sen med jätteont i halsen, jag har varit lite småförkyld till och från hela helgen och det verkar inte vilja släppa så lätt. Idag får bli en riktig hemmadag med massa te, tjocka strumpor och halstabletter helt enkelt. Men det passar bra, jag har en hel del plugg att ta mig igenom till onsdag och torsdag. Bland annat ska jag skriva klart mitt tal, jag ska övertyga folk om att det är bättre att åka kommunalt istället för att åka bil. Talet ska vara 10-15 minuter så det kommer nog ta sin tid att skriva det...Bloggar igen senare idag och då har jag förhoppningsvis något roligare att skriva om.


Kväll med pappa

Nu ikväll så har jag träffat pappa och hans fru, de bjöd på god middag och bio. Vi började på Ciao Ciao där jag åt pizza med ananas(godast!) och blåbärscrème brulée som också var såå god! Spännande kombination tyckte jag också. Men ska jag vara helt ärlig var kanske pappas chokladbakelse liite godare;) Vi pratade om allt som händer i våra liv, det är inte så ofta vi ses så då får man ta igen det lite. Men nu på fredag ska jag hem till dem, då ska vi fira Becka som fyller år! Efter middagen så gick vi till Sturebiografen där vi såg Sarahs nyckel, en riktigt gripande film om en flicka under andra världskriget och hennes historia. Själva berättelsen var hemsk, det hände så mycket jobbigt, men det fanns små ljusglimtar ganska ofta, som nazisoldaten som hjälpte Sarah att fly och den äldre mannen som 60 år senare vågar berätta vad som hade hänt. Mer ska jag inte berätta för då försör jag bara, men jag rekommenderar den verkligen.


Filmens affisch, talangfulla Kristin Scott Thomas spelar huvudrollen.


Jobb idag

Idag ska jag till jobbet en snabbis, vi ska ha servicemöte för oss som jobbar i kassan! Kan inte komma ihåg att vi nånsin haft det förut så jag är lite nervös för att de ska säga att vi har börjat missköta oss rejält... Men förhoppningsvis är det inget farligt! Ska träffa Malin innan och äta lite, så det blir inte bara tråkigt att åka till jobbet:) Det känns så tråkigt att jag inte hinner träffa alla mina härliga McDonalds-kompisar lika ofta längre men det är väl så det går när man pluggar också..

Bokrea

Igår var en härlig dag, jag var på två(!) bokreor! Fick med mig fem böcker hem men är riktigt sugen på att gå tillbaka och fynda mer.

Böckerna jag fick med mig hem var:

1. Johan Theorin, Blodläge
Theorin är en deckarförfattare som jag och Erik fastnade för förra året, han skriver riktigt spännande om läskiga saker på Öland. Ska nog skynda mig att läsa den här så att inte Erik snor den...;)
2. Sju sorters kakor
Klassisk bakbok, nästan ett måste när man snart ska flytta hemifrån! Blir sjukt suktad av att bara titta igenom den, jag vill baka alla!
3. Emily Brontë, Svindlande höjder
Ytterligare en klassiker som man måste ha, har faktiskt fortfarande inte läst den. Men nu ska det bli av!
4. George Orwell, 1984
Ännu en klassiker, jag passade verkligen på att fynda alla böcker man "ska ha läst". Är inne i en liten sån period, när jag tycker det är kul att läsa sånt som har gjort intryck på många.
5. Erlend Loe, naiv. super.
En norsk författare som skriver sjukt roliga böcker. Han har bl.a. skrivit om en norrman, Doppler, som flyttar ut i skogen och bor tillsammans med en älg. Den här är jag inte hundra på vad den handlar om men ser fram emot att läsa den.

De två översta kommer från Akademibokhandeln, de tre undre kommer från Pocket Shop.


Harry Potter

Sitter med Tori som är sjuk och har lite tisdagsmys framför Harry Potter och den flammande bägaren. Jag och Tori är äkta Harry Potter-nördar ända in i själen så vi sitter och drar alla repliker med filmen och diskuterar lite saker som vi tycker fattas...Håller förresten tummarna för att J.K. Rowling inte skriver nån åttonde bok, det skulle förstöra hela grejen lite. Bokserien är perfekt som den är. Däremot ser jag verkligen fram emot den sista filmen, ska boka biljetter till premiären som jag gjorde senast. Det var verkligen en häftig upplevelse att sitta på premiären med alla andra Harry Potter-nördar och veta precis allt som skulle hända;)


En furstinna

Vi har så himla knäpp kurslitteratur just nu, det är nästan så att man skrattar när man läser den. Nu senast läste jag en text från medeltiden som beskriver hur en furstinna ska bete sig. Man ska vara måttfull i allt, aldrig önska något annat än det man får, hata lögnen och älska sanningen och så vidare, och så vidare. Knäppast var nästan hur man skulle bete sig mot sin man, om han slog en eller var otrogen - då skulle man vara extra snäll och vänlig så att han åtminstonde inte lämnade en! Är ganska glad att det har gått några hundra år sedan dess och att kvinnorättsfrågan har kommit en bit på vägen...

H&M


Hittade några riktigt söta kläder på H&M, så här vill jag gå klädd i vår - mycket pastell och sött!


Pär Lagerkvist

På begäran av Mika:

Det är vackrast när det skymmer.
All den kärlek himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus
över jorden,
över markens hus.

Allt är ömhet, allt är smekt av händer.
Herren själv utplånar fjärran stränder.
Allt är nära, allt är långt ifrån.
Allt är givet
människan som lån.

Allt är mitt, och allt skall tagas från mig,
inom kort skall allting tagas ifrån mig.
Träden, molnen, marken där jag går.
Jag skall vandra -
ensam, utan spår.

Alla härtans dag



Idag är det alla hjärtans dag! Härligt med massa kärlek, men ska jag vara helt ärlig är det inte min favoritdag, trots att jag har världens finaste pojkvän att fira den med. Vad är meningen med att begränsa all kärlek till en dag om året? Kan man inte visa hur mycket man älskar varandra med fina ord, kramar, kyssar, blommor och presenter under hela året istället? Dessutom blir det ju en sån himla press om man bara har en dag, då måste ju allt vara perfekt. Usch för krav, för min del är det en kärleksdag varje dag jag får vara med dem jag älskar.


Verona

Vi håller på att göra oss i ordning, ikväll ska jag och Erik gå ut och äta på en restaurang här i Halmstad vi länge velat testa, Verona. Jag har tjuvkikat lite på deras meny och maten låter smaskens! Kom på att det hade varit kul att lägga upp en bild på vad jag har på mig ikväll men har ingen sladd till kameran...usch vad den här bloggen är misskött, det ska bli bättring!


Halmstad

Sitter i Eriks soffa och kollar igenom mail, facebook och några bloggar och kom på att jag kanske skulle skriva ett litet inlägg. Idag blev det en riktig sovmorgon för oss, vi gick inte upp förrän för ett par timmar sen. Då blev det lunch och lite Black Adder, en tv-serie från 80-talet med Rowan Atkinson som jag älskar. Nu är Erik på väg mot skolan och jag ska själv plugga hela dagen typ. Har en massa saker att läsa om retorik från tidig medeltid, kul! Ikväll blir det i alla fall mys, vi funderar på att hyra nån film:) Igår var vi förresten på bio och såg Green Hornet, den var riktigt kul! Lite väl mycket slagsmål tyckte jag, men i övrigt bra:) Men jag förstår inte hur en del biografer kan gå runt, vi var sex personer i hela salongen som hade rum för 170.... Filmen är visserligen inte ny men ändå. Nej, nu blir det plugg!


Black Adder, säsong 2

Söndag

Idag är det söndag, äntligen. Den här veckan har kännts riktigt lång och jag har bara längtat till nästa vecka. Då ska jag nämligen åka ner till Halmstad och Erik:) Men idag är det som sagt söndag, och idag ska jag jobba några timmar. Det ska faktiskt bli ganska kul, hoppas bara att det är lite lugnare än igår. Och hoppas också att nån rolig jobbar, sånt gör verkligen att tiden bara flyger förbi.

Den här veckan har förresten inte bara varit tråkig, har ju faktiskt träffat mina vänner en del! Jag, Maria och Elin har till och med gymmat, första gången på flera år. Igår kväll var jag och Maria hemma hos Lovisa och mös och kollade på melodifestivalen, det var superkul. Vi lagade även tacos till middag, smaskens! Och så har jag faktiskt hunnit med lite shopping, lägger upp bilder sen(men är inte säker på att jag ska behålla något förutom ett par byxor som ligger i tvätten:P).


RSS 2.0
Test