Auld Lang Syne

Här kommer ett litet låttips som passar nu när vi närmar oss jul...den är med i sex and the city-filmen på nyårsafton.


Auld Lang Syne med Mairi Campbell och David Fracis

Jag får nöja mig med den eftersom jag missade Jessicas konsert på grund av en bil som inte startade...:(

Hello...

Nu ska jag äntligen skriva om i fredagskväll, typ 2 dagar senare, haha! Jag och några i min familj på var en förhandsvisning av en pjäs på dramaten i fredags(Kasimir och Karoline), typ egentligen ganska tråkigt men mamma ville så gärna och hon går annars mest omkring och deppar...Iaf, vi satt på första raden(alltså första balkongen) och förrutom oss var det typ han som skrivit pjäsen, regissören och några till, bland annat Gösta Ekman! Wow, lr hur!:P Han och hans fru trodde att de skulle sitta bredvid oss(mig) men när det visade sig vara fel sa de förlåt så hemskt mycket och han typ kramade mig så där lite out of the blue:)

Gösta och hans söta fru!

Så, det var alltså höjdpunkten på min helg eftersom jag därefter har varit ganska sjuk och bara pluggat i stort sett:(

Känns som det enda jag gjort den senaste månaden är att plugga, jobba och träna och jag kommer få fortsätta med det ett tag till. Dessutom börjar jag komma efter med saker nu, jag ska lämna in en utredande text på onsdag som jag inte ens har börjat på tex. Men, nu kan jag inte bekymra mig om det, jag måste ta reda på hur man kommer till kulturama eftersom Jessica, en kompis, ska sjunga där ikväll! Ska bli fett kul, särskilt om vi blir några stycken som drar dit:)


SNÖÖÖ!!!!

Herregud vad det snöar! Det har ju blivit ett decimetertjockt täcke bara på några timmar! Åååh, vad mysigt! Plus att vi håller på med julbak här hemma....:) Även om ingenting riktikt har gått som planerat den här helgen har den än så länge varit super. Igår till exempel träffade jag oväntat en av mina största idoler någonsin...Ska skriva mer om det senare, nu hinner jag inte. Måste baka pepparnnötter!:D 

Ont i magen igen...

Det magonda gick faktiskt över under natten mellan tisadgen och onsdagen men idag fick jag plötsligt jätteont igen. Men det enda jag ska göra idag är att gå på yoga så det klarar jag nog av. Jag skulle egentligen suttit barnvakt nu, men så fick jag ett sms av min barnvaktsmamma där hon sa att Oliver har feber, så vi skjuter upp det. Jag har försökt skriva lite fysiklab nu istället men det har gått sådär. Jag fattar inte riktigt vad det är vi ska komma fram till, vi ska "utreda" kaströrelse vad det nu betyder. Så jag tog en paus för lite shopping i centrum:) Det blev en ny mascara samt lite sminkborttagning. Sen sloh jag mig ner framför tv:n och slötittade på några program, typ Hannah Montana;)
 
Inte direkt världens roligaste program men ändå skönt att slötitta på...


Ont i magen

Så var man klar med religionsprovet också! Trodde faktiskt ett tag att jag inte skulle klara det eftersom jag fick superont i magen nu på eftermiddagen. Jag höll nästan på att svimma och kunde knappt stå, fett konstigt. Inte var det mensvärk, det dröjer...jag ringde till och med mamma, hon trodde det kanske var laktos, som jag är känslig mot. Iaf, jag släpade mig till skolan(i regnet), duktig som jag är, och gjorde provet. Hur det gick får vi väl se. Nu ska jag gå och lägga mig och gosa ihop mig och hoppas på att det går över snart!

Såhär mysigt ska jag ha det nu!:)

God morgon

Tog en liten sovmorgon idag och skippade engelskan:) det var den enda lektionen vi hade nu på morgonen och jag tyckte det skulle vara smartare att vara utvilad på provet i eftermiddag. Så skönt!

Igår var jag och Lovisa på spinning. Vi brukade gå på det förut men sen kom vi av oss, men nu har Friskis gratis spinning hela november, så det gäller att passa på. Gud, jag hade nästan glömt hur skönt det var! Känslan när man klarat av hela passet är nästan oslagbar:)

Idag blir det ingen träning, jag ska sitta barnvakt. Idag är det båda barnen och dessutom en timme längre=lite jobbigt, men värt det. Dom är så söta, mina små pojkar!

Julpynt...

Åh, vad mysigt det är att komma hem till ett julpyntat hus! Mitten av November kanske många tycker är för tidigt, men mamma ska ju som sagt ha glöggfest om mindre än två veckor...Jag har inget emot det! Vi har förresten julbakat hela helgen, pepparkakor, lussebullar och fruktkakor - sååå gott!:)
Idag är det förresten prick två veckor till julkalendern börjar, jag har hört att det är Anders & Måns som har gjort den. Superkul isf!

Killarna är alltså Anders och Måns, om man tittar noga känner man igen dom...

Städa...

Håller nu på att städa mitt rum, vilket är sååå tråkigt! Min syster Mikas kompis Judith ska komma upp från Göteborg och hälsa på oss nu i helgen, så det måste vara fint här hemma. Orka, liksom, städa för Judith som är typ världens tråkigaste människa. Herregud.

Jag har fortfarande inte hittat dosan för att lägga upp några nya bilder men så länge kan jag ju lägga upp en gammal på min sötis!

En bild på min lilla hund Svea<3

Snart helg!

En lektion kvar i skolan, sen är det äntligen helg! Tyvärr är den sista lektionen franskaprov som jag knappt har pluggat till...Tänkte köra lite sista minuten plugg nu på lunchen.

Som jag skrev förut så var några tjejkompisar från klassen hemma hos mig igår för att fira min födelsedag. Jag fick jättefina presenter, men tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder eftersom den lilla dosa jag behöver för att ladda över bilder till datorn är borta. Den har varit det ett tag, det är därför som jag har varit lite dålig på egna bilder, men nu har jag fått hela familjen att delta i letandet. Snart kommer lite fler bilder alltså...
Så länge kan jag beskriva presenterna och lägga upp en bild som jag hittade på internet!
Av Jessica fick jag jättesöta örhängen från Pilgrim, det är små ryska dockor som hänger, och av Klara, Natta och Sofia fick jag en bok som heter Dagens Muffin och som innehåller 100 recept på muffins! Supergott! Ska baka i helgen...Dessutom fick jag två muffins från princess, en choklad och en morot! Mums!

Här är muffinboken!

Tårta!

Nu blir det snart tårta för mig! Om typ 3 timmar kommer några tjejer i klassen hem till mig för att fira min födelsedag och då ska vi äta tårta och annat smått och gott! Längtar!

Mmmm...min favvis-tårta!

Visste ni förresten att det bara är 41 dagar kvar till julafton? Det betyder 16 dagar kvar till vår glöggfest, 17 dagar kvar till 1:a advent och 18 dagar kvar till första december och då börjar julkalendern...:D Gud, jag kan knappt vänta! Jag blir alltid helt barnsligt exalterad när det blir jul, typ kör stenhårt på alla traditioner och tvingar alla i min familj att göra likadant. Som tur är är två av mina systrar likadana, så vi kör tillsammans!

Äntligen klar!

Sådär, då var man äntligen klar! Jag har hållt på halva kvällen med att installera ett nytt virusskydd på min dator och äntligen är jag klar! Och nu ska jag gå och lägga mig! Gud, jag är verkligen supertrött, jag brukar försöka lägga mig senast tio-halv elva på vardagar. På onsdagar är det dock aerrobics till halv tio, och när man dessutom ska göra något efteråt, som ikväll, blir det lite senare...

Du och jag...

Hehe, har en gammal disneylåt på hjärnan, ni vet den där från Törnrosa när hon går i skogen och träffar prinsen...typ du och jag, vi träffades en gång i en dröm...:)

Nu är iaf kemin äntligen över! Även om det kanske inte gick så bra...jaja, vi får se! Vi lär väl ¨få tillbaka det nästa vecka nån gång. Jag var förresten på utvecklingssamtal igår och då berättade min mentor(som också är min svenskalärare) att det bara var 4 i klassen som fått Mvg på sista provet och jag var en av dem! Yessss! :P


Middag!

Sådär, nu har man pluggat lite till provet också. Inte allt, men det mesta iaf! Så nu är det dags för middag, det står mellan rester eller en färdigrätt! Gud, man får typ aldrig hemmalagad, färsk mat här längre. Antingen jobbar mamma över eller så är hon för trött så det bli alltid typ Gooh, kinesisk take-away, sushi eller färdigrätter! Imorgon ska jag iaf flytta hem till pappa, även om det inte är så kul där lagar han iaf mat!

Jag hade tänkt gå på Friskis idag med Lovisa, men jag är så stressad inför provet! Okej, nu blev jag iofs färdig med det mesta tidigare än vad jag trodde, men det är ändå en del kvar! Men det kanske blir en promenad med hunden ikväll istället! Lite träning måste man ju få!

Imorgon ska jag sitta barnvakt tillsammmans med Klara! Våra barn är ju bästisar, så det blir ju superskönt att bara låta dem leka och hålla lite koll:)

Kemi och Epic Movie

Är äntligen klar med en av kemiuppgifterna, nämligen labrapporten! Nu tänkte jag ta en liten paus och titta på Epic Movie som går på Canal+ Comedy innan jag börjar plugga inför provet imorgon!
Jag var förresten på ett föredrag imorse i skolan, det var Sioma Zubicky, en överlevande från Auswich, som kom och pratade inför alla treor. Det är verkligen hemskt, vad de har fått gå igenom, jag kan inte ens föreställa mig hur det var att leva i ett koncentrationsläger. Zubicky har skrivit en bok om sitt liv, Med förintelsen i bagaget, som man fick köpa, och så skrev han en dedikering!

Här är min bok:D dedikeringen står på insidan!
  

Söndag

Fredagskvällen blev nästan precis vad jag hoppades! Det var bara en liten sak som inte gick som det skulle...Jaja, allt kan inte vara perfekt! På torsdag ska tjejgänget i klassen komma hem till mig på typ fika och så ska vi fira min födelsedag! Det ska bli kul:)
Igår körde jag ganska mycket av en hemmadag, jag pluggade och städade hela dagen förutom för ett litet avbrott av gympa på Friskis. Gud vad det är skönt att träna alltså! Även om det här passet kanske inte var det jobbigaste.
På kvällen var det myspys med mammi och Becka, vi kollade på Stjärnor på is och mumsade i oss godis! Min favorit Kicken åkte ut, så nu måste jag hitta en ny att heja på:(
Jag tänkte lägga upp ett par bilder från i fredags om jag hittar några på facean, min egna kamera hade inga batterier, så jag får hoppas på det bästa!


Stress, stress

Oj, vad tiden går snabbt! Det är mindre än en vecka kvar tills kemiprov och kemiinlämning och jag har knappt börjat plugga! Och idag hinner jag inte heller, ikväll ska jag nämligen ha en lite födelsedagsmiddag! Bara för typ 3 personer, men ändå, jag måste städa och köpa mat mm. Vi ska börja kvällen med rosa champagne:) och sedan blir det sushi oc h sist tårta! Tyvärr kan vi inte gå ut efteråt eftersom alla inte är 18, men det blir minst lika roligt att sitta hemma och mysa och prata! Det är inte så ofta som vi 4 träffas allihopa samtidigt, särskilt inte ensamma, så det ska bli kul. Synd bara att Anna ínte kan vara med, så jag hade haft alla bästisar på plats:(
Här kommer en bild på mina älsklingar!


Överst från vänster till höger: Lovisa, Anna, Jag
Underst från vänster till höger: Helena, Elin


Tv-dags!

Har pluggat nästan hela eftermiddagen fram tills nu, så nu kan ingen säga att jag inte förtjänar lite tv-tittning! Ugly Betty börjar om en halvtimme(förresten är det programmet inte alls lika bra längre enligt mig, men ikväll ska ju tydligen Lindsay Lohan vara med, så det får man ju inte missa), och direkt efter det börjar Desperate Housewives. Funderar lite på att dra till Willys lite snabbt och ladda upp med ostbågar till nattens valvaka:) Har bestämt mig för att kolla på Filip och Fredriks, om den inte blir alltför pinsam, som deras program brukar bli. Hur länge jag håller ut får vi se, i värsta fall får jag väl ställa klockan tidigt imorgon bitti. Jag har nog inte varit vaken så här länge nykter sen typ nian, så vi får se hur det går...
 
McCain vs Obama!


Svenskaprov

Idag hade vi Svenskaprov på litteraturepoker, inte så kul alltså. Jag hade för mig att vi bara skulle ha på 1800-talets författare ända tills igår när vår lärare körde genomgång av alla de olika epokerna som en repetition inför provet, men det gick ganska bra i alla fall. Jag missade på två författare(som vi inte ens gått igenom!) och jag kom bara på en författare på naturalismen, Zola, men annars fick jag nog alla rätt! Hoppas iaf!
Idag blir det mer plugg, jag har kemiprov och franskaprov nästa vecka, och så ska vi planera vidare inför glöggfesten! Gud så mycket gott det kommer bli då, mozartkulor, saffransbiscotti, knäck, fruktkaka, mintkyssar, bondkakor, pepparnötter, pepparkakor, lussebullar mm... Förhoppningsvis blir det mycket rester som jag kan gå och smaska på dagarna efter!

Tillbaka till vardagen

Jag måste bara börja med att tacka alla er som varit inne på min blogg varje dag nu under de senaste 2 veckorna eller vad det nu är trots att jag bara lyckats lägga upp typ två inlägg under hela tiden! Men så blir det när man är ute och reser, och jag har ju precis varit i både Dublin och i Florens. Däremellen var jag hemma ett par dagar och firade min födelsedag! Jag fyllde nämligen 18 år förra måndagen! Grattis till mig:)
Nu är det dock slut på allt resande på ett tag. Kalendern är fylld med prov under hela November, så det jag ska göra den närmsta tiden är att plugga! Samt börja planera för julen, såklart! Om lite mindre än 4 veckor ska vi ha vår årliga glöggfest här hemma, så snart ska pyntet fram och redan nästa helg ska vi nog baka pepparkakor!
Dessutom ska jag börja sitta barnvakt igen, det har blivit en ganska lång paus på minst 3 veckor, men nu är det dags igen! Idag fick jag förresten veta att eftersom min kompis Klara ska sitta åt mina barns bästisar och dessutom på samma dag kommer vi få sitta tillsammans ibland:D Dubbelt så kul alltså!

Snart är det dags!


RSS 2.0
Test